Företagsutbildning

Företagskurser med skräddarsydd studieplan

Möjlighet att hyra digitalkamera under kurstiden

Kurserna hålls lokalt hos er eller centralt i Stockholm

Varför är våra företagskurser så populära?

Är ni fler personer på samma företag som har behov av mer kunskaper inom digital fotografi, alternativt digital video, är det en mycket god idé att arrangera en skräddarsydd utbildning för just ditt företag.

Vi kan antingen hålla kursen i lokaler som ni erbjuder inom företaget, alternativt arrangera kursen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, och då utnyttja deras lokaler centralt i Stockholm.

Vi skapar gemensamt en studieplan som till 100% anpassas efter deltagarnas behov och förkunskaper. Det kan exempelvis vara kamerakunskap, där vi på djupet går igenom hur en digital stillbilds- eller videokamera fungerar och vad alla inställningsmöjligheter medför för resultatet. Eller lägger vi kanske mer fokus på bildkomposition eller bildbehandling/redigering? Allt är möjligt, och vi bestämmer kursinnehållet tillsammans!

Självklart blir det även tillfälle till gemensamma övningar. Även dessa anpassas så att deltagarna får övningsuppgifter som så långt möjligt motsvarar de "skarpa" situationer som kursdeltagarna förväntas lösa på bästa sätt efter att kursen slutförts.

Varmt välkommen till våra företagskurser!

Exempel på studieplan, 4 x 3 timmar!

Träff 1, Kamerateknik, exponering och objektivval

Genomgång av systemkamerans samtliga funktioner för att mäta ljus och styra sin exponering mot ett eget valt resultat. Genomgång av optiklära och demonstration/övningar med olika objektiv, allt från fisheye till långa teleobjektiv.

Träff 2, Bildkomposition, ljus och färglära

En grundlig genomgång och bildvisning av hur olika ljusriktningar, ljuskaraktärer och färger påverkar motivet.

Genomgång & bildvisning där grunderna i bildkomposition förklaras. Genomgång av kamerans funktioner för att ställa in korrekt vitbalans. Genomgång och övningar i blixtfoto.

Träff 3, Gemensamma fotoövningar

Vi praktiserar tillsammans och fotograferar i miljöer och motiv som är typiska för kursdeltagarnas behov i sitt dagliga arbete.

Träff 4, Bildbehandling

Vi lär oss grunderna i bildbehandling i PS Elements, Lightroom eller Photoshop. Anpassad redigering för bilder som skall tryckas, skrivas ut eller publiceras på Internet.

För mer information:

Tel: 0733-44 69 68