Utvärderat

Tusen tack för en mycket inspirerande och innehållsrik kurs (Jag och min systemkamera) på Studieförbundet Vuxenskolan. Vår kursledare Calle är så begåvad, kunnig och trevlig. Jag kommer tillbaka och anmäler mig med all säkerhet till kursen "10 steg till bättre bilder" i april 2012.

Monika Norman

Varför börjar jag nu en sjätte kurs hos Calle? Jo hans kurser är en ständig inspirationskälla. Kursupplägget i studiecirkelform gör att varje deltagare kommer till sin rätt. Calle lyssnar, uppmuntrar och instruerar var och en, ingen fråga är för ”dum”. Alla får hjälp efter sina behov, Calle ger sig inte. Alla känner också att vi kan påverka kursupplägget och påverka fotouppgifterna. Vi planerar fotovandringarna tillsammans, vandringar där vi har väldigt roligt tillsammans. Jag är mycket nöjd, och mitt fotointresse har under det gångna året utvecklats till en avancerad hobby.

Lennart Lagerwall

Är våra kurser/cirklar bra?

Lär man sig någonting?

Har vi roligt och trevligt tillsammans?

Att gå på fotokurs med Calle Rising är en upplevelse i flera dimensioner. Han delar med sig; inte bara av sitt stora fotokunnande och sin stora passion för fotografering, utan även av sig själv och sitt liv som hundägare till två urtjusiga Flatcoated Retrievers.

Allt görs med en varm närhet, humor och stor pedagogisk förmåga. Jag har lärt mig mycket av Calle som jag har nytta av i mitt jobb när jag är ute och intervjuar och fotar åt mina kunder.

Karina Sannefjordh

Jag tycker att detta med fotografering är rena rama djungeln ibland. Hur funkar kameran, bländare, tid, blixt, redigeringsprogram mm? Ibland hittar man inte vägen själv. Men nu har jag har funnit den rätta kursen för mig! Jag har lärt mig så otroligt mycket och av min omgivning fått höra att jag utvecklats mycket som fotograf den senaste tiden.

Vår kursledare Calle får mina mest korkade frågor att låta som genifrågor! Han förklarar så att alla förstår, är tålmodig, varm och otroligt rolig. Vi gapskrattar ena stunden och lägger våra pannor i djupa veck i nästa moment. Jag längtar till tisdagskvällarna!

kommunikationsstrateg,

Katarina Tunedal

Som nybliven ägare till en systemkamera, fick jag en fotokurs av min fru i födelsedagspresent. Jag fick då glädjen att gå kursen ”10 steg till bättre bilder”. Det var otroligt givande och en helt ny värld öppnade sig. Den glädje och engagemang som Calle visar är fantastisk.

Jag blev så inspirerad att jag fortsatte med en mer avancerad kurs. Calle har delat med sig av sin enorma erfarenhet och kunskap på ett roligt och inspirerande sätt. Jag har rekommenderat flera av mina vänner att gå fotokurs hos Calle.

För tre år sedan började jag min första fotokurs för Calle, och har sedan dess deltagit i fem stycken. Jag har lärt mig mycket om tekniken kring den digitala systemkameran, alla inställningar, val av objektiv, bländare, slutartid med mera. Jag har också lärt mig vad ljuset betyder, hur man komponerar en bra bild, hur man behandlar den tagna bilden för att slutresultatet skall bli det allra bästa. Hur sammanställer man en bildkollektion för att den skall ge bästa möjliga intryck. Ja listan kan göras lång.

Olof Corneman